به گزارش سرویس استانهای مرکز خبر حوزه، دکتر سید احمد حبیب نژاد طی سخنانی در نشست بررسی پژوهش و نظام آموزشی، در جمع طلاب مدرسه علمیه الزهرا(س) تهران با اشاره به مطلب فوق اظهار داشت: آموزش بدون پژوهش سبب عدم نظامندی دادهها شده و این مشکل زمانی بروز و ظهور مییابد که در جامعه شبهه جدیدی مطرح شود، ما توان پاسخگویی به آنرا نداشته باشیم.
وی همچنین ضمن بیان عوامل موثر بر پویایی و رشد پژوهش در حوزههای علمیه، افزود: یکی از عوامل موثر رشد و ارتقای سطح پژوهش در حوزههای علمیه، ایجاد پرونده پژوهشی برای طلاب میباشد که مبین کارنامه و سابقه پژوهشی آنان است.
این عضو هیئت علمی دانشگاه در ادامه با اشاره به اهمیت آگاهی طلاب از میزان توانمندی خود در امر پژوهش، خاطرنشان کرد: طلاب باید اطلاعات خود را نسبت به مهارتها و ابزارهای جدید پژوهشی همچون منابع دیجیتال، اینترنت و شیوه تجزیه تحلیل دادهها مجهز نمایند.
وی اضافه کرد: آشنایی با منابع، روش مطالعه مفید، خلاصه نویسی، موضوع شناسی و موضوع یابی و همچنین آشنایی با مکاتب علمی از جمله مهارتهایی هستند که طلاب باید نسبت به فراگیری آنها اهتمام بیشتری ورزند.
حبیب نژاد ، انتخاب موضوع را یکی از مهم ترین مراحل آغاز پژوهش دانسته و بیان داشت: پژوهشگران طلبه در این رابطه میتوانند به مطالبی که اساتید در حاشیه دروس آموزشی مطرح مینمایند توجه کرده و یا با تمرکز بر نیازهای روز جامعه، موضوعات خود را انتخاب نمایند.
وی همچنین در مورد حضور خواهران طلبه در فضای مجازی، گفت: امروز هر خواهر طلبه باید یک وبلاگ داشته باشد و تحقیق و پژوهشهای خود و حتی تلخیص کتابهای درسی را در آن ارائه دهد.